28 september 2024
13:00

Referat: Storfors AIK - Ohtana/Pajala FF

Hemma på Hedens IP vinner Storfors mot Ohtana/Pajala med 4-2 (0-0)
Första halvlek är det Storfors som har mycket boll där Ohtana/Pajala spelar ett tätt försvarspel och satsar på att överrska SAIK med kontingar. SAIK:s första målchans är en frispark nära kortlinjen där skytten försöker med en fräckis men skottet går i stolpens utsida. Några minuter senare får SAIK en frispark från ca 20 meter, skottet går mot Bosses vänstra kryss men där är Bosse med en hand och styr ut bollen, via ribban till hörna - en makalöst fin räddning. Det är det enda riktigt bra i chansväg under första halvlek och därför går vi till vila med 0-0.

Andra halvlek är inledningsvis likadan, SAIK med boll och OPFF försöker med kontringar utan att få fram den sista passningen. Första farliga läget får SAIK:s Ovie Richard som skjuter mot Bosses vänstra hörn men en kastande Bosse räddar till hörna. I den 64:e minuten får Storfors en högerhörna och en helt fri Erik Vikgren kan stenhårt nicka in ledningsmålet 1-0. OPFF.s första chans kommer minuten senare när Lenni Ravelin nickar utanför ur ganska bra läge. Istället är det Storfors som punkterar matchen, tror alla, när Axel Mikaelsson rullar in 2-0. Men ack vad vi bedrar oss. Dennis Mäki sliter sig loss och skjuter ett hårt skott som går strax över, I den 75:e minuten kommer reduceringen då Petri Ritatörmä slår ett fint inlägg från högerkanten till en löpande Lenni Ravelin som snyggt nickar in 2-1. Tio minuterr senare kommer Dennis på vänsterkanten, lurar backen och på inlägget seglar David Mikaelsson högst och nickar vackert in kvitteringen till 2-2. Vi börjar vädra en sensationell poäng då Storfors kommer loss på högerkanten, lågt inspel som Bosse halvräddar men Albin Holm kan trycka in bollen till hemmaledning 3-2. Sista minuterna försöker vi åstadkomma en kvittering men i slutminuten slarvar vi i eget straffområde, tappar bollen och SAIK:s Ovie Richard kan placera in bollen till slutresultatet 4-2.
Sett över 90 minuter vinner Storfors rättvist men Ohtana/Pajala visade moral när man hämtade in 0-2 till 2-2. I ett bra spelande försvar i OPFF går plussen till Bosse i målet, Johannes Pääjärvi och Petteri Pellikka i backlinjen. På mittfältet går plussen till Anders Gramner och Danne Mäki. Offensivt går plusset till Lenni Ravelin. I Storfors plussar vi för försvararen Joel Nilsson, mittfältaren Tobias Viklund samt forwarden Ovie Richard. Domaren Simon Svensson hade ett par tveksamma domslut men överlag en bra domarinsats.

Storfors - OPFF: Hörnor: 10-2, Avslut på mål: 12-4, Gula kort: 0-0

Laget: Bosse - Johannes Pää, Elias Y (ut 46), Petteri, Melvin - Dennis (ut 87), Anders, Daniel M, Oscar (ut 72) - Markus (ut 50), Lenni
Ers: Jocke J (in 46), Petri (in 50), David M (in 72), Johan S (in 87), John